Scholfilet in zoetzure saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan
  • Keukenpapier
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd ze in vieren.
  2. Verwijder de zaadjes van 3 groene en 3 rode en snijd ze in stukjes.
  3. Pel de knoflook en hak ze fijn.
  4. Pers de uit.
  5. Meng de , peper en knoflook tot een grof mengsel.
  6. Verhit in de wok 2 eetlepels .
  7. Bak het uimengsel en 5 minuten heel zachtjes.
  8. Roer de erdoor en blijf roeren tot de is opgelost.
  9. Voeg het citroensap, , , bouillon en 2 eetlepels water toe.
  10. Breng het geheel aan de kook en laat de saus op hoog vuur 2 minuten goed doorkoken.
  11. Voeg al roerend het aan de saus toe en blijf roeren tot het een licht gebonden saus is.
  12. Laat het afkoelen en zet het afgedekt tot gebruik in de ijskast.
  13. Verwijder van de rest van de de zaadjes en snijd ze in de lengte in smalle repen.
  14. Zet ze afgedekt tot gebruik in de ijskast.
  15. Laat de scholfilet in 1 uur ontdooien.
  16. Verwarm een grote schaal.
  17. Verwarm de saus opnieuw.
  18. Dep de scholfilet droog met keukenpapier.
  19. Verhit 2 eetlepels in de koekenpan.
  20. Bak de helft van de vis in 6 minuten gaar en bruin, keer ze halverwege voorzichtig om.
  21. Neem de vis uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  22. Bak op dezelfde wijze de rest van de vis.
  23. Leg de vis op de verwarmde schaal.
  24. Roer de saus nogmaals door en schenk het over de vis.
  25. Garneer met reepjes rode peper en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • rundvleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • rietsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
121 kcal
6%968 kcal
Vetten
1 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Scholfilet in zoetzure saus