Scholrolletjes met mierikswortel
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Scholrolletjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Dep de droog en halveer ze in de lengte.
- Bedruppel ze met .
- Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood fijn.
- Pel en snipper de .
- Verhit 1 eetlepel en fruit de , voeg de helft van het brood toe.
- Roer de en het bouillonblokje erdoorheen en breng aan de kook en laat het geheel 3-5 minuten koken, roer de door de saus en breng de saus op smaak met en .
- Bestrooi de vis met en , rol de filets op en steek ze vast met de spiesjes.
- Leg telkens 3 rolletjes in 4 kleine ingevette ovenschaaltjes of in een grote ovenschaal.
- Verdeel de saus over de visrolletjes.
- Strooi de rest van de broodstukjes er overheen en verdeel 1 eetlepel in vlokjes over het broodkruim.
- Bak de scholrolletjes ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven, garneer met en citroenschijfjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Vis Forel gevuld met mierikswortel roomkaas430m
-
Recept
Scholrolletjes met dillesaus41u
-
Recept
Scholrolletjes met zalm en asperges in dilleroomsaus430m
-
Recept
Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazie435m
-
Recept
Scholrolletjes met spinazie en kaas-bieslook saus430m
-
Recept
Scholrolletjes met mosterdsaus440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- boter en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 122 kcal | 6% | 488 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |