Scholrolletjes met prei en gembersaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de prei schoon en snij de donkergroene deel er af.
    De rest van de prei in 3 gelijke stukken snijden.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Was de peterselie en hak deze zeer fijn
    De gemberbolletjes fijnhakken.
    In een pan doen we:
  2. , 1½ dl water, bouillontablet en stukken .
  3. Knoflook toevoegen.
    Breng het geheel aan de kook met deksel op de pan ongeveer 12 minuten zachtjes koken tot de zacht is.
    Met een schuimspaan uit de bouillon nemen en iets laten afkoelen.
    De stukken in de lengte snijden
    naast elkaar leggen met gladde kant (waar het vel heeft gezeten) naar boven.
    Op elke scholfilet stukjes leggen en oprollen en zet het geheel vast met een prikker of touwtje.
    De bouillon weer aan de kook brengen.
    Leg de Scholrolletjes erin en met het deksel op de pan in ongeveer 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
    Intussen schaal voorverwarmen.
    Scholrolletjes op warme schaal scheppen.
    Cocktailprikkers of touwtjes verwijderen.
    Schaal afdekken met aluminiumfolie
    In een maatbeker 1½ dl pocheervocht afmeten en terugdoen in pan.
    Van het vuur af al kloppend witte sauspoeder aan bouillonmengsel toevoegen.
    Weer zachtjes aan de kook brengen en blijven kloppen tot het een gebonden saus is.
    Gemberpoeder en toevoegen en nog even laten koken.
    en gehakte gember erdoor roeren en saus nog even doorwarmen.
    Folie van schaal halen .
    De saus rond scholrolletjes schenken.
    erover strooien.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2 kcal
0%24 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Scholrolletjes met prei en gembersaus