Schorseneersoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de eerst, als er nog veel zand aan zit
    Schil de met een dunschiller; pas op want je krijgt er vieze bruin-oranje vlekken van op je handen en kleding (zie tip).
  2. Zodra je een schorseneer heb geschild is die mooi wit, maar begint de verkleuring naar oranje-bruin; om dat te voorkomen snij je de direct in stukjes en doe ze in een pan met ruim water.
    Als je alle gesneden hebt, giet de pan dan af en ververs het water.
    Voeg en een klein beetje toe.
    Voeg 1 takje toe en 1 takje .
    Kook de gedurende 10-15 minuten of wanneer ze helemaal zacht zijn.
    Haal de pan van het vuur en haal de kruiden er uit.
    Giet het kookvocht in een bakje.
    Pureer de en voeg steeds meer kookvocht toe aan de puree, tot een dikke soep is ontstaan.
    Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de creme fraiche toe (eerst even met warm water of wat kookvocht verdunnen als je klontjes wilt voorkomen).
    Voeg wat en basilicum toe, en snijd het tweede takje in kleine snippers.
  3. Voeg ook dit toe aan de soep en verwarm die nog een paar minuten.

    zijn geen makkelijke groente!
  4. Ze vlekken erg, maar zijn wel heerlijk van smaak en een echte oerhollandse lekkernij.
  5. Ik raad je aan dit een keer te proberen (dat smaakte voor mij naar meer!) maar gebruik keukenhandschoenen bij het schillen, en stroop je mouwen goed op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
9 kcal
0%18 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%2 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schorseneersoep