Schotse appeltrifle voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
Bereidingswijze
- Schil de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees fijn.
Meng de appel met 5 eetlepels en de helft van het , breng aan de kook en kook ca. 5 minuten afgedekt op laag vuur tot de appel zacht wordt. - Laat afkoelen.
Roer de crème fraîche, 100 gram , de en de door elkaar. - Klop de slagroom stijf en spatel hem erdoorheen.
- Meng het overige met de .
Verdeel de appelcompote, het slagroommengsel en het shortbread in een kom. - Bedruppel de shortbread steeds met het appelwhiskymengsel.
- Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardbeientiramisu voor buffet440m
-
Recept
Wijnschuim met cranberry's voor buffet440m
-
Recept
Aardbeien-abrikozencrumble voor buffet430m
-
Recept
Mascarpone-frambozenroom met bitterkoekjes voor buffet415m
-
Recept
Citroentiramisu met bosvruchten voor buffet450m
-
Recept
Pannekoeken voor twee430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en whisky
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 66 kcal | 3% | 528 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 13 g. | 14% | 104 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |