Schotse kwarteleitjes

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig: frituurolie, keukenpapier

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Leg 8 in koud water, breng het water aan de kook en laat de eitjes 3 minuten koken.
  2. Laat de (nu nog zachte) eitjes onder koud water 'schrikken' en pel ze.
  3. Hak de fijn.
  4. Maak een mengsel van de citroenrasp, , gedroogde , , , en het .
  5. Voeg dit mengsel met de 2 (ongekookte) toe aan het en kneed alles heel goed tot een taaie massa.
  6. Verhit de tot 180°C.
  7. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties.
  8. Maak van elke portie gehakt een soort kommetje en stop daar het eitje in.
  9. Bedek het weer met gehakt en kneed voorzichtig tot er geen naden meer te zien zijn.
  10. Rol elk balletje door wat .
  11. Frituur de Schotse eitjes in ca. 3 minuten goudbruin en gaar.
  12. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in kwarteleitjes en eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
476 kcal
23%1904 kcal
Vetten
34 g.
49%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schotse kwarteleitjes