Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de vleesbouillon zodat deze alvast klaar is.
    Kruid de karbonades met het en de Italiaanse .
    Verhit de en olie in een braadpan.

    Braad beide zijden van de karbonades bruin op niet te hoog vuur.
    Plet het , hak het fijn en laat het even zachtjes mee braden.

    Voeg de vleesbouillon toe aan de karbonades.
    Roer het aanzetsel wat op de bodem zit goed los.
    Voeg er , laurierblad en wat extra Italiaanse bij.
    Zet de pan zodra het weer kookt met een deksel op een klein pitje,
    of doe alles over in een ovenschaal, dek deze toe met aluminiumfolie en laat het geheel zachtjes sudderen tot de karbonades heerlijk mals zijn.

    Op het vuur ongeveer 1½ tot 2 uur laten sudderen en in de oven bij 180◦
    Als ze klaar zijn, haal de karbonades uit de saus en houd ze warm.
    Laat de saus nog wat inkoken en proef dan op smaak af.
    Doe er zo nodig nog wat , bij.

    Los de maïzena op in een eetlepel en met dit papje de saus naar wens.
  2. Leg de karbonades terug in de pan en laat alles even zachtjes doorkoken.
25
25
25

Variaties op Schouderkarbonade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Schouderkarbonade
VariatieAantalGang
Hongaarse Goulash met schouderkarbonade, groene paprika , tomaten en tijm1Streekgerechten
Schouderkarbonade met paprikasaus1Vlees
Gestoofde schouderkarbonade met tomaat en oregano1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • boter, vleesbouillonblokje, kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1085 kcal
54%2170 kcal
Vetten
120 g.
172%240 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schouderkarbonade