Schuimige ananas-roompudding
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Puddingvorm
- Grote schaal
Bereidingswijze
- In ruim water de weken (10 minuten).
- Weeg 2 deciliter ananassap af.
- toevoegen en verhitten.
- Van vuur af de uitgeknepen er doorroeren en oplossen.
- er door roeren.
- De splitsen en het eiwit heel stijf kloppen.
- Dan de stijfkloppen.
- Scheutje voor scheutje het ananasmengsel er door roeren.
- Vervolgens de er door spatelen.
- In de koelkast ongeveer zo'n 10 minuten laten opstijven.
- Intussen 7 schijven ananas in kleine blokjes snijden. 3 schijven achterhouden voor de garnering.
- De kleine stukjes ananas door het puddingmengsel roeren.
- Een puddingvorm van 1 liter heel licht invetten met .
- Puddingmengsel in de vorm en mooi glad strijken.
- Daarna 3 uren laten opstijven.
- Platte grote schaal omgekeerd op de vorm leggen en de pudding op de schaal laten glijden.
- Versier de pudding met rondom halve .
- Garneer met blaadje .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1533 kcal | 76% | 9198 kcal |
Vetten | 33 g. | 47% | 198 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |