De scheiden en iets van het eiwit in de puddingvorm doen.
De dooiers met iets van de uitroeren en met wat koude verdunnen.
De overige met het opengesneden aan de kook brengen en 30 minuten laten trekken.
De vanille (zwarte bolletjes) uit het stokje schrapen en in de warme terugdoen.
Daarna het weggooien.
Al roerende in het eimengsel, een gedeelte van de hete toevoegen en daarna in de rest van de roerende het warme eimengsel erbij gieten.
Nog steeds roerende de massa verwarmen tot ze dun gebonden is.
De pan van het vuur nemen en de in koud water geweekte (en goed uitgeknepen) oplossen samen met de overige in de massa.
De vla onder nu en dan roeren laten afkoelen in een bak met koud water en op smaak maken met de .
Dit geeft de klassieke smaak aan de vanille bavarois.
De kunst is nu de vla geleiachtig te laten worden, maar niet te stevig anders krijg je stukjes in de bavarois.
Ondertussen met schone kloppers de eiwitten en de afzonderlijk kloppen in aparte schalen.
Eiwit goed stijf en de slagroom(1 deciliter)(2 deciliter) niet te stijf.
Als de vla geleiachtig begint te worden, de slagroom(1 deciliter)(2 deciliter) en de eiwitten rustig en luchtig omscheppen todat alles door elkaar vermengd is.
Dit duurt wel even.
De puddingvorm, die met eiwit is bestreken, vullen met de puddingmassa.
Na paar uur is de pudding stijf.
Daarna kun je de pudding storten en garneren met de stijf gemixte slagroom(1 deciliter)(2 deciliter) en het fruit.
Dit doen vlak voor het opdienen.
Eet smakelijk.
Pudding is beperkt houdbaar in verband met de eiwitten.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
melk, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.