Schuimige vanille bavarois

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Keukengerei:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. De scheiden en iets van het eiwit in de puddingvorm doen.
  2. De dooiers met iets van de uitroeren en met wat koude verdunnen.
  3. De overige met het opengesneden aan de kook brengen en 30 minuten laten trekken.
  4. De vanille (zwarte bolletjes) uit het stokje schrapen en in de warme terugdoen.
  5. Daarna het weggooien.
  6. Al roerende in het eimengsel, een gedeelte van de hete toevoegen en daarna in de rest van de roerende het warme eimengsel erbij gieten.
  7. Nog steeds roerende de massa verwarmen tot ze dun gebonden is.
  8. De pan van het vuur nemen en de in koud water geweekte (en goed uitgeknepen) oplossen samen met de overige in de massa.
  9. De vla onder nu en dan roeren laten afkoelen in een bak met koud water en op smaak maken met de .
  10. Dit geeft de klassieke smaak aan de vanille bavarois.
  11. De kunst is nu de vla geleiachtig te laten worden, maar niet te stevig anders krijg je stukjes in de bavarois.
  12. Ondertussen met schone kloppers de eiwitten en de afzonderlijk kloppen in aparte schalen.
  13. Eiwit goed stijf en de niet te stijf.
  14. Als de vla geleiachtig begint te worden, de en de eiwitten rustig en luchtig omscheppen todat alles door elkaar vermengd is.
  15. Dit duurt wel even.
  16. De puddingvorm, die met eiwit is bestreken, vullen met de puddingmassa.
  17. Na paar uur is de pudding stijf.
  18. Daarna kun je de pudding storten en garneren met de stijf gemixte en het fruit.
  19. Dit doen vlak voor het opdienen.
  20. Eet smakelijk.
  21. Pudding is beperkt houdbaar in verband met de eiwitten.
  22. In de koelkast 4 dagen houdbaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
149 kcal
7%596 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schuimige vanille bavarois