Schuimomelet met ham en groene asperges
- Herkomst Nederland
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Splits de voorzichtig. - Klop de eiwitten met een snufje zout en een kneep citroen stijf.
Roer de dooiers glad met de en de .
Spatel luchtig er het eiwitschuim door.
Smelt wat in een kleine pan en schep er wat het eimengsel in.
Draai de pan rond om de massa te verdelen tot een gelijkmatige laag, zo dik als vinger, laat kort iets stollen, Bak de omelet in de oven in ca. 8 minuten gaar. - Neem de omelet ruit en laat kort afkoelen.
Bak op de zelfde manier nog 3 omeletten met de rest van het beslag
Snijd intussen de houtachtige uiteinde van de eraf en halveer de .
Kook ze in 5-7 minuten beetgaar, schep ze met een schuimspaan in een bak met ijskoud water, en laat ze daarna uitlekken.
Besmeer de helft van de omeletten in met de , strooi er wat zout en peper over.
Beleg met de en de en klap de omeletten dubbel.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Schuimomelet met tomaten en tuinkruiden430m
-
Recept
Ham-asperge omelet415m
-
Recept
Hartige pannenkoeken met rauwe ham en kaas41u
-
Recept
Frittata met champignons en ham430m
-
Recept
Dadar telor undang karang (omelet met kreeft, rookspek en ham)445m
-
Recept
Gegratineerde omelet met ham en kaas415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 750 kcal | 37% | 3000 kcal |
Vetten | 54 g. | 77% | 216 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |