Roer met een mixer de en de eieren(6) tot een lichtgekleurde, schuimige massa.
Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
Schenk de boter bij de eiermassa en spatel dit rustig om.
Schep het bloem(145 gram) er bij en spatel ook dit nog eens goed door tot dit geheel glad is.
Vul een beboterde en met bloem(145 gram) bestoven springvorm met een middellijn van 24 cm met het beslag.
Plaats de vorm iets onder het midden op een ovenrooster in een voorverwarmde oven (175°C ) en bak de taart 45 minuten.
Laat de taart iets afkoelen en keer hem om.
Neem de vorm er af en af laten koelen.
Snijd de taart horizontaal in drie lagen en besprenkel deze met kirsch(7 eetlepels). (6 eetlepels) Laat de kersen(1 pot) uitlekken en bewaar het sap.
Houdt mooie 12 kersen(1 pot) achter voor decoratie.
Breng het sap aan de kook en bind het met aangemaakt aardappelmeel(2 eetlepels).
Roer 3 eetlepels suiker(3 eetlepels)(175 gram), de uitgelekte kersen(1 pot) en 1 eetlepel kirsch(7 eetlepels) erdoor.
Klop de slagroom(500 milliliter) met witte basterdsuiker en de inhoud van 1 zakje vanillesuiker(1 zakje) stijf.
Bestrijk de onderste plak met de helft van de kersen(1 pot) en met 1/3 deel van de slagroom(500 milliliter).
Leg de tweede plak erop en bestrijk deze met de resterende kersen(1 pot) en 1/3 deel van de slagroom(500 milliliter).
Leg de derde plak erop en bestrijk de zijkant van de taart met slagroom(500 milliliter).
Smelt de chocolade(75 gram) op een laag vuurtje, laten afkoelen en weer opwarmen tot 37 graden C.
Bestrijk de bovenkant met chocoladeglazuur en bedek de zijkant van de taart met de hagelslag(100 gram).
Met 12 toefjes slagroom(500 milliliter) bespuiten en daarboven op nog een kers leggen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en chocolade
Gluten
hagelslag en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
Ei
chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
margarine en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
margarine en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine, hagelslag, chocolade
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (8)
Schwarzwalder kirsch (kersen) taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.8 / 10 in 8 recensies RESET
Heerlijke taart, die ik zeker wil maken maar de hoeveelheid boter is niet aangegeven!
Annemiek 7 januari 2017
Alles is goed gelukt, en de taart is heel lekker.
Heb wel de biscuit met warme bereiding gemaakt. Bedankt voor het recept.
Roksanna 1 oktober 2013
Ik vond het goed.
Karen 19 april 2013
Prima recept; ook de cake. Als de cake niet omhoog komt is er geen rekening gehouden met de temperatuur. Zorg ervoor dat je of eerst je eieren in warm water legt zodat ze op temperatuur zijn of zorg e... Lees reactie
Nicole 1 april 2013
Recept voor de cake klopt waarschijnlijk niet, er kwam een keiharde platte bruine omelet uit de oven. Zonde van die 6 eieren. Rest van het recept pakte prima uit.
Bianca 16 maart 2013
Ik heb een vraagje: klopt het dat mijn taart niet is gerezen? Of had ik er nog zelfrijzendbakmeel bij moeten doen?
Mirry 26 mei 2012
Ben een beetje bang dat bakpoeder ontbreekt aan dit recept. Hier kwam ik achter na cake 5 min. in oven. Nu maar afwachten of het gaat rijzen.
Viv 1 maart 2012
Heerlijk recept! als je ipv de gewone slagroom slagroom van minus L gebruikt en puur &)% ipv gewone chocola is hij ook geschikt voor lactose allergie :).
8 juli 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.