Schwarzwalder kirsch (kersen) taart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden C.
  2. Zeef de samen met de .
  3. Roer met een mixer de en de tot een lichtgekleurde, schuimige massa.
    Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
  4. Schenk de boter bij de eiermassa en spatel dit rustig om.
  5. Schep het er bij en spatel ook dit nog eens goed door tot dit geheel glad is.
    Vul een beboterde en met bestoven springvorm met een middellijn van 24 cm met het beslag.
  6. Plaats de vorm iets onder het midden op een ovenrooster in een voorverwarmde oven (175°C ) en bak de taart 45 minuten.
    Laat de taart iets afkoelen en keer hem om.
  7. Neem de vorm er af en af laten koelen.
  8. Snijd de taart horizontaal in drie lagen en besprenkel deze met . (6 eetlepels) Laat de uitlekken en bewaar het sap.
  9. Houdt mooie 12 achter voor decoratie.
    Breng het sap aan de kook en bind het met aangemaakt .
    Roer 3 eetlepels , de uitgelekte en 1 eetlepel erdoor.
  10. Klop de met witte basterdsuiker en de inhoud van 1 zakje stijf.
  11. Bestrijk de onderste plak met de helft van de en met 1/3 deel van de .
    Leg de tweede plak erop en bestrijk deze met de resterende en 1/3 deel van de .
  12. Leg de derde plak erop en bestrijk de zijkant van de taart met .
  13. Smelt de op een laag vuurtje, laten afkoelen en weer opwarmen tot 37 graden C.
    Bestrijk de bovenkant met chocoladeglazuur en bedek de zijkant van de taart met de .
  14. Met 12 toefjes bespuiten en daarboven op nog een kers leggen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en chocolade
  • hagelslag en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • margarine en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine, hagelslag, chocolade
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (8)

Schwarzwalder kirsch (kersen) taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.8 / 10 in 8 recensies
RESET

Heerlijke taart, die ik zeker wil maken maar de hoeveelheid boter is niet aangegeven!
Annemiek 7 januari 2017
Alles is goed gelukt, en de taart is heel lekker. Heb wel de biscuit met warme bereiding gemaakt. Bedankt voor het recept.
Roksanna 1 oktober 2013
Ik vond het goed.
Karen 19 april 2013
Prima recept; ook de cake. Als de cake niet omhoog komt is er geen rekening gehouden met de temperatuur. Zorg ervoor dat je of eerst je eieren in warm water legt zodat ze op temperatuur zijn of zorg e... Lees reactie
Nicole 1 april 2013
Recept voor de cake klopt waarschijnlijk niet, er kwam een keiharde platte bruine omelet uit de oven. Zonde van die 6 eieren. Rest van het recept pakte prima uit.
Bianca 16 maart 2013
Ik heb een vraagje: klopt het dat mijn taart niet is gerezen? Of had ik er nog zelfrijzendbakmeel bij moeten doen?
Mirry 26 mei 2012
Ben een beetje bang dat bakpoeder ontbreekt aan dit recept. Hier kwam ik achter na cake 5 min. in oven. Nu maar afwachten of het gaat rijzen.
Viv 1 maart 2012
Heerlijk recept! als je ipv de gewone slagroom slagroom van minus L gebruikt en puur &)% ipv gewone chocola is hij ook geschikt voor lactose allergie :).
8 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2728 kcal
136%2728 kcal
Vetten
101 g.
145%101 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
186 g.
71%186 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
182 g.
203%182 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schwarzwalder kirsch (kersen) taart