Scones
- Herkomst Wales
- Categorie Taart en gebak
- Scones recepten
- Bereiden
- Kookboek van sabrina
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden C.
- Zeef het meel met in een grote kom en kneed met je handen het erdoor.
- Vermeng de en het , maak een kuiltje in het midden van het deeg en giet het /watermengsel erin.
- Kneed alles snel tot een zacht deeg.
- Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, kneed het kort en rol uit tot een dikte van ong. 2 cm Steek er met bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit, je kunt het natuurlijk ook uitsnijden.
- Leg ze op een ingevette bakplaat of een plaat met bakpapier.
- Bestrijk ze nog even met wat .
- Bak de scones tot ze hol klinken als je erop klopt (10-12 min) Laat ze afkoelen en snijd ze open.
- Serveer met jam en ongezoete slagroom.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Scones430m
-
Recept
Scones425m
-
Recept
Snelle scones420m
Variaties op Scones
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Scones | 6 | Lunchgerechten |
Engelse scones | 2 | Bijgerechten |
Scones op zijn Italiaans | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 152 kcal | 7% | 1824 kcal |
Vetten | 2 g. | 4% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 29 g. | 11% | 348 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |