Scones
- Herkomst United_kingdom
- Categorie Taart en gebak
- Scones recepten
- Bereiden
- Kookboek van juniek
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Voorbereiden (kan 1/2 dag van te voren):
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Bakblik met bakpapier bekleden.
- met en boven kom zeven.
- en toevoegen.
- Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden.
- met loskloppen, 1/2 eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden.
- Deeg tot lap van ca. 2,5 cm dik uitrollen.
- Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van bestrijken.
- Scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken.
- Scones uit oven op rooster laten afkoelen.
- Bereiden:
- stijf kloppen.
- Scones met jam en serveren (of zie tip).
- Tip:
- In Engeland serveert men de scones met clotted cream:
- een dikke room met een hoog vetgehalte.
- U kunt hiervoor in de plaats een wat luchtiger en minder vet mengsel geven.
- U kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Scones425m
-
Recept
Snelle scones420m
-
Recept
Scones445m
Variaties op Scones
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Scones | 6 | Lunchgerechten |
Engelse scones | 2 | Bijgerechten |
Karnemelkscones | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine, melk, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine, melk, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 148 kcal | 7% | 1184 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 1% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |