Scones

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden (kan 1/2 dag van te voren):
  2. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  3. Bakblik met bakpapier bekleden.
  4. met en boven kom zeven.
  5. en toevoegen.
  6. Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden.
  7. met loskloppen, 1/2 eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden.
  8. Deeg tot lap van ca. 2,5 cm dik uitrollen.
  9. Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van bestrijken.
  10. Scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken.
  11. Scones uit oven op rooster laten afkoelen.
  12. Bereiden:
  13. stijf kloppen.
  14. Scones met jam en serveren (of zie tip).
  15. Tip:
  16. In Engeland serveert men de scones met clotted cream:
  17. een dikke room met een hoog vetgehalte.
  18. U kunt hiervoor in de plaats een wat luchtiger en minder vet mengsel geven.
  19. U kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Scones

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Scones
VariatieAantalGang
Scones6Lunchgerechten
Engelse scones2Bijgerechten
Karnemelkscones1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
148 kcal
7%1184 kcal
Vetten
6 g.
8%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
1%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Scones