Scones

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
    Meng het met het en de suiker.
    Snijd de in blokjes en wrijf die met je vingertoppen door het meelmengsel tot het gaat kruimelen.
    Klop een ei los met de .
  2. Giet dit bij het kruimeldeeg en meng tot een stevig geheel.
    Rol het deeg op een met meel bestoven werkvlak uit tot ca. 2,5 cm dik.
    Snijd er met koekjesuitsteker of een glas 6 rondjes uit.
    Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Klop het overgebleven ei los.
  3. Bestrijk de scones met losgeklopt ei en bak ze in het midden van de oven, in ca. 10 minuten tot ze goudkleurig en gaar zijn.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Scones

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Scones
VariatieAantalGang
Scones6Lunchgerechten
Engelse scones2Bijgerechten
Hongaarse Pogácsa (scones)1Snacks

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Scones heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Met karnemelk i.pl.v. gewone melk smaken ze nóg lekkerder. Dat zeggen ze tenminste in de kookscholen in Ierland. Vriendelijke groet, Karsas.
Karsas 23 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
403 kcal
20%2418 kcal
Vetten
21 g.
30%126 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
62 g.
24%372 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Scones