Scones
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Scones recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Deegroller
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Vermeng 250 gram met en snufje zout, de , en het .
Voeg 50 gram in stukjes en 125 milliliter toe. - Kneed het geheel eerst met de deeghaken van de mixer en dan met de handen tot een glad deeg.
- Zet het deeg ca. 15 minuten koud weg.
- Laat het vervolgens ca. 20 minuten bij kamertemperatuur rusten.
Bestrooi het werkvlak met wat . - Leg het deeg erop en rol het met een deegroller uit tot een lap van 2 cm dik.
- Steek cirkels uit het deeg (ca. 6 cm doorsnede).
- Leg de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
- Bestrijk de deegrondjes met 2 eetlepels .
- Plaats de bakplaat ca. 12 minuten in een hete oven op 225 graden C.
- Haal het bakblik uit de oven en laat even afkoelen.
Serveer de scones bij voorkeur lauwwarm met clotted cream en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Scones430m
-
Recept
Snelle scones420m
-
Recept
Scones445m
Variaties op Scones
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Scones | 6 | Lunchgerechten |
Engelse scones | 2 | Bijgerechten |
Scones op zijn Italiaans | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 229 kcal | 11% | 2748 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 9% | 276 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |