Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de het en , voeg stukje voor stukje de boter(45 gram) toe, meng dan de tijm(1 theelepel) erdoor.
Voeg het ei(1 stuk) en de slagroom(60 milliliter) toe tot er een glad deeg ontstaat.
Kneed het deeg op een werkvlak nog eens goed door en rol het uit tot ca. 2,5 cm dik.
Steek er 10 rondjes uit, leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen.
Maak de zalmtartaar:
dep de zalm droog en snijd hem in kleine blokjes
Sprenkel het limoensap erover en marineer de zalm ca. 3 uur.
Giet daarna het vocht af.
Hak de kappertjes(2 eetlepels) fijn, meng ze met de zalm en de resterende ingrediënten ( behalve de limoenrasp
Verdeel de zalmtartaar over de scones en garneer met de limoenrasp.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
bakpoeder en mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
boter en mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
Mosterd
mayonaise kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en mayonaise
Vis
zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.