Scones voor de high tea
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Handmixer
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Meng 250 gram , de , de , een snufje en het .
Voeg de in blokjes en 125 ml toe. - Kneed met de deeghaken van een handmixer tot een glad deeg.
- Zet afgedekt ca. 15 minuten in de koelkast.
- Laat vervolgens ca. 30 minuten op kamertemperatuur rusten
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kneed het deeg op een met bestoven werkblad kort door en rol het uit tot 2 cm dik.
Steek in totaal 12 cirkels (6 cm doorsnede) met een uitsteekvorm of omgekeerd glas uit en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik
Rol de deegresten steeds opnieuw uit tot een plak om cirkels uit te steken.
Bestrijk de deegcirkels met 2 eetlepels en bak ze 12-15 minuten in de oven. - De scones smaken lauwwarm het best.
Serveer met de jam en de clotted cream.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Scones met zalmtartaar voor high tea435m
-
Recept
Dominosteentjes van ontbijtkoek voor high tea440m
-
Recept
Warme abrikozenkrentenbol voor high tea440m
-
Recept
Pancakes met appelcompote en kaneelmascarpone voor de brunch420m
-
Recept
Aardbei-amandelgebak voor buffet41u20m
-
Recept
Abrikozencake met roomijs voor buffet435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 149 kcal | 7% | 1788 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 228 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 5 g. | 6% | 60 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |