Seitan zelf gemaakt

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Meng het met het en zeef boven een kom zodat het zo fijn mogelijk wordt.
  2. Doe er dan geleidelijk het warme bij en kneed er een soepel deeg van.
  3. Zet het deeg afgedekt met schone theedoek weg voor 60 minuten.

    Spoel het deeg onder stromend koud en was het zetmeel eraf door er met je handen aan te trekken en erin te knijpen.Het kleurt wit door het zetmeel.
  4. Deze handeling duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en aan het einde houd je ongeveer 300 gram gluten is seitan over.
    Knijp zoveel mogelijk eruit en snijd het deeg in kleine stukjes.
  5. Kook dit in groentebouillon of een zelfgemaakte bouillon met ketjap, gember en kerrie ongeveer 40 minuten.
  6. Haal de seitan uit de pan en verwerk eventueel verder door de seitan te bakken maar noodzakelijk is dit niet.
  7. Maak bijvoorbeeld saté van de gekookte seitan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Seitan zelf gemaakt heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Hallo Browney, niets leuker dan experimenteren in de keuken. Let er wel op dat je een glutenmeel gebruikt dus geen maismeel, rijstmeel, sojameel, boekweitmeel, cassave-tapiocameel. bonenmeel of quinoa... Lees reactie
Micha1 10 februari 2014
Dank je wel micha...ik ga experimenteren. Leuk. Als ik zover ben meld ik wel even het resultaat. Groeten Browney
browney 3 februari 2014
Hoi Browney. Je kunt ook volkorenmeel gebruiken daarvan krijgt de seitan een stevigere structuur, Ik heb sinds kort pure gluten in huis om seitan te maken en dus kun je het wasproces overslaan. Groe... Lees reactie
Micha1 1 februari 2014
Wilde dit al lang zelf maken, maar dan wel vegetarisch...heerlijk. Maar ik zou dit willen maken van ander meel. Heb je daar ervaringen mee??
browney 29 januari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1100 kcal
55%3300 kcal
Vetten
4 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
233 g.
89%699 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Seitan zelf gemaakt