Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Preitaart met walnoten recept
Preitaart met walnoten recept

Preitaart met walnoten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Als het deeg is ontdooid, bekleed dan een ingevette springvorm met het bladerdeeg. Was en snijd de prei. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei ca. 5 minuten. Pel het teentje knoflook en snipper het. Eieren loskloppen. Voeg daaraan het gesnipperde teentje knoflook, peper en zout (naar smaak) en de helft van de geraspte kaas toe. Even goed mengen. Hak de gepelde walnoten. Zodra de prei een beetje is afgekoeld, voeg dan daaraan de gehakte walnoten toe. (Als er veel vocht is, giet dit dan af! Anders wordt de taart veel te nat en drapperig. ) Schep het prei-noten-mengsel in de met deeg beklede taartvorm. Giet hierover het ei-mengsel. Probeer dit gelijkelijk over de taart te verdelen. Strooi de rest van de geraspte kaas gelijkelijk over de vulling. Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven. Bak 'm in ca. 2 5 minuten gaar en goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit preitaart met walnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven