Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:
Snijd de uien in vieren.
Snijd de prei in stukken.
Kruid het vlees.

Bereiding:
Breng het water aan de kook. Voeg het vlees, de selderij, de uien, de prei en de maggiblokjes toe. Laat het geheel 3 uur koken.
Ontvet het vlees en trek het uit elkaar.
Breng het geheel de volgende dag weer aan de kook en voeg eventueel water toe.
Doe de spliterwten erbij en laat het 2 uur koken.
Rasp de aardappels en voeg ze toe.
Doe het spek erbij.
Laat het geheel koken tot de aardappels opgelost zijn.
Warm de soep de derde dag op. Voeg eventueel water of aardappels toe.
Snijd het spek in stukjes.
Serveren met rookworst, roggebrood en spek.

Allergenen Informatie

Voor dit erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Iedereen groen
    Iedereen groen

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven