Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperge met gorgonzolasaus recept
Asperge met gorgonzolasaus recept

Asperge met gorgonzolasaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de knoflook in kleine stukjes. Schil de asperges en kook ze 5 minuten. Laat ze 1 5 minuten nagaren. Smelt tegelijkertijd de boter op een matig vuur en voeg de gehakte knoflookteentjes en de viskruiden toe. Voeg na 30 seconden de bloem toe en roer het tot een stevige massa. Voeg daarna een beetje melk toe en roer totdat de melk opgelost is. Herhaal dit tot alle melk is verwerkt. Voeg nu beetje bij beetje de gorgonzola kaas toe totdat alle kaas is opgelost. Voeg nog wat kookvocht van de asperges toe totdat de saus zo dik is als yoghurt. Als laatste de reepjes gerookte zalm toevoegen. Breng evt op smaak met peper en zout. Serveer drie asperges op een bord met de koppen in dezelfde richting en schep de saus over de asperges. Garneer met een paar takjes dille.

Serveersuggesties

Serveer er een lekkere muscat uit de Elzas bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit asperge met gorgonzolasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven