Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bloemkoolgratin met boerenworst recept
Bloemkoolgratin met boerenworst recept

Bloemkoolgratin met boerenworst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180C.
Kook de aardappelen zacht in gezouten water en na 10 min kook je de bloemkoolroosjes 8 min mee.
Laat de boter smelten, neem van vuur, voeg de bloem toe, roer goed om en voeg beetje bij beetje de melk toe.
Klop los tot een gladde saus, kruid met nootmuskaat, peper en laat opkoken.
Voeg er tenslotte de gemalen kaas aan toe en roer alles om tot een mornaysaus.
Giet de aardappelen af en bloemkool af.
Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en giet er de kaassaus over.
Laat 5 min gratineren in de voorverwarmde oven.
Bak intussen de boerenworsten in een pan.
Verwijder het overtollige vet uit de pan, deglaceer met bruine fond en kruid de jus met peper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bloemkoolgratin met boerenworst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Iedereen groen
    Iedereen groen

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven