

Bloemkoolgratin met boerenworst
- Nederland
- Winter
- 4 portie(s)
- 10 minuten
- 35 minuten
- eds
Ingrediënten
- 0,5 bloemkool in roosjes verdeeld
- 0,5 kilo aardappelen
- gemengde molenpeper
- boter
- 2 boerenworsten
- 0,25 liter bruine fond
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 0,25 liter halfvolle melk
- nootmuskaat
- 200 gram gemalen kaas
Bereidingswijze
Kook de aardappelen zacht in gezouten water en na 10 min kook je de bloemkoolroosjes 8 min mee.
Laat de boter smelten, neem van vuur, voeg de bloem toe, roer goed om en voeg beetje bij beetje de melk toe.
Klop los tot een gladde saus, kruid met nootmuskaat, peper en laat opkoken.
Voeg er tenslotte de gemalen kaas aan toe en roer alles om tot een mornaysaus.
Giet de aardappelen af en bloemkool af.
Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en giet er de kaassaus over.
Laat 5 min gratineren in de voorverwarmde oven.
Bak intussen de boerenworsten in een pan.
Verwijder het overtollige vet uit de pan, deglaceer met bruine fond en kruid de jus met peper.
Meer Recepten
- Tromkoek / Trommelkoek4 porties
1 uur en 30 minuten
leenders_offinga - Courgettesoep met zachte kruidenkaas6 porties
1 uur
paros - Gemberbouillon4 porties
2 uur en 15 minuten
Assy
Allergenen Informatie
Voor dit bloemkoolgratin met boerenworst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Seizoensgerechten
- Winter
- Bloemkoolgratin met boerenworst