Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep recept
Erwtensoep recept

Erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de spliterwten in een pan en laat deze 3 uur onder lauw water staan. Spoel de erwten na het weken nog even goed na. Zet de pan met ruim water op het vuur. Breng het aan de kook onder voortdurend roeren. Maak de groente (ui, prei, peterselie, wortel) schoon en snijd alles klein. Neem na 3 uur de pan van het vuur en pureer de spliterwten met de staafmixer tot een dikke massa. Doe er dan de groenten bij. Kook in de tussentijd de worst en de spekreepjes. Voeg het toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper. Zelf hou ik van een pittige soep dus doe er 1 eetlepel peper in. Voeg water toe naar dikte.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
    Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven