Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koolrolletjes met kippegehakt recept
Koolrolletjes met kippegehakt recept

Koolrolletjes met kippegehakt


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Smelt boter (in een ruime pan, waar je later 8 koolrolletjes kan bijdoen) versnipper de ui (grof) en voeg ze aan de boter toe. Laat enkele minuten stoven. Ontvel intussen de tomaten en snijd ze in stukken. Voeg ze aan de uien toe, kruid met peper & zout en laat een tiental minuten stoven. Maak intussen de koolbladen los, snijd de hardste stukken langsonder weg en blancheer ze in warm water,(in microgolf lukt ook, afspoelen onder de kraan en op volle kracht 5 min. blancheren). Leg de bladen op het werkvlak, bestrooi ze met peper, zout en muscaatnoot, vorm 8 worstjes van het gehakt, schik de rolletjes op de bladen, begin langs de hardste kant te rollen, plooi de zijkanten naar binnen en rol verder op. Leg ze een voor een mooi naast elkaar in de pan met het uien-tomaat mengsel, laat ze aan weerskanten 10-tal min. lichtjes stoven tot het gehakt klaar is. Smaakt heerlijk met rijst of puree, rauw gesneden witlof kan er ook nog bij!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koolrolletjes met kippegehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven