Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rumchocolade truffels recept
Rumchocolade truffels recept

Rumchocolade truffels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de melk en de pure chocolade fijn. Breng de slagroom met de suiker's aan de kook in een kleine pan. Neem de pan van het vuur. Laat de chocolade en de boter al roerende in de slagroom smelten. Laat het mengsel afkoelen tot ± 50 graden C. Roer de rum erdoor. Laat het mengsel verder afkoelen tot ± 30 graden C. Schep het chocolademengsel in een spuitzak met spuitje van 12 mm. Spuit op papier streepjes van 3 cm lengte. Laat het een uur in de koelkast opstijven. Smelt de chocolade "au bain marie". Verlaag de temeratuur naar 32 greden C. Haal ze er één voor één van het papier. Wentel m.b.v. een twee tandsvork door de melkchocolade. Laat de bonbons op een schoon papier uitharden. Bewaren in de koelkast tot gebruik.

Serveersuggesties

Deze bonbons kost per 100 gram (5 á 6 stuks) € 1,00

Allergenen Informatie

Voor dit rumchocolade truffels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven