Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zachte zuurkool recept
Zachte zuurkool recept

Zachte zuurkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zuurkool lichtjes afspoelen en uit laten lekken in vergiet. Goed uitdrukken.
Uien pellen en in ringen snijden.
In grote ovenvaste pan ui in boter braden.
Helft van de zuurkool erop leggen.
Daarop het zuurkoolspek leggen.
Laurier en kruiden erbij doen.
Wijn en bouillon erover gieten.
Dan rest van de zuurkool er bovenop doen en met deksel op de pan in de oven op 150 graden C. 
3 uur in oven laten sudderen.
Eventueel halverwege het zuurkoolspek eruit halen.
Na 3 uur pan uit oven halen, afgieten en serveren.
Indien je het van te voren bereid: af laten koelen en afgieten.

Serveersuggesties

Makkelijk van te voren bereiden voor grote groep en ter zijner tijd opwarmen in oven van 180 C. Eventueel de kruidnagel, laurierblaadjes en peperkorrels verwijderen. Lekker met typische Elzasser vleessoorten, worst of ham.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zachte zuurkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven