Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeien sorbetijs recept
Aardbeien sorbetijs recept

Aardbeien sorbetijs


Ingrediënten


213

Bereidingswijze


Zorg dat de ijsbak van je machine al goed gekoeld is (door deze 24 uur in de vriezer te zetten - of zie de gebruiksaanwijzing). Doe de suiker en het water in een pannetje en breng aan de kook tot alle suiker opgelost is en laat dan nog even doorkoken. Haal het pannetje van het vuur en laat het suikerwater iets afkoelen. Was de aarbeien en verwijder het kroontje en pureer het fruit in de keukenmachine of met een staafmixer. Meng het suikerwater met het gepureerde fruit. Laat de ijsmachine draaien en giet het fruitmengsel voorzichtig door de opening. Wil je het ijs langer bewaren, dek het dan af met plastic folie of schep het over in een bakje met deksel. Haal het dan wel ongeveer een half uur voor je het wilt eten uit de vriezer om het ijs weer wat zachter te laten worden. Tip 1: ook zonder ijsmachine kan je heel makkelijk sorbetijs maken. Volg dan alle stappen, doe het ijs in een bakje (bij voorkeur van metaal, dat geleidt de kou het beste) en roer ieder half uur het ijs. Als het ijs kristallen begint te vormen, moet je iets vaker roeren. Tip 2: dit kan je natuurlijk net zo makkelijk met ander zacht fruit!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardbeien sorbetijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aardbeien sorbetijs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Zo makkelijk te maken en echt zalig!
  Ingrid gaf dit recept op 18 augustus 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven