Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perencompote recept
Perencompote recept

Perencompote


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de geschilde peren in grove stukken. Doe ze in een pannetje
en zet ze op met een klein beetje water, citroensap en - rasp.
Breng aan de kok en roer regelmatig even door.
Na ca. 15 20 minuten zijn ze zover gaar gekookt dat je een soort roerbare moes krijgt met hier en daar nog wat stukjes peer.
Haal de perencompote van het vuur en laat afkoelen.
Als ze lauw zijn, kun je de suiker toevoegen naar smaak.
Kaneel hoeft niet, maar is wel lekker.

Serveersuggesties

Met deze compote kun je alle kanten op Hij is lekker op brood, bij een picknick, BBQ, gourmet, enz. Probeer m eens bij een gewoon gehaktballetje of bij mijn zoete gehaktballetjes met kaneel. Erg verrassend en succes verzekerd.

Allergenen Informatie

Voor dit perencompote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven