Selloublokjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Verhit een anti-aanbakpan zonder vet en rooster daarin de al omscheppend lichtbruin.
  2. Zeef de geroosterde in een kom.
  3. Rooster daarna het in de pan en maal het daarna in een hakmolen.
  4. Verhit wat in een pan en bak daarin de blanke goudbruin.
  5. Laat ze vervolgens goed uitlekken en hak de gebakken amandelen in een hakmolen:
  6. bewaar een paar hele voor versiering.
  7. Doe alle voorgaande ingredienten bij de geroosterde in de kom en voeg daar goed roerend de gesmolten en de aan toe.
  8. Vermeng alles goed met elkaar.
  9. Doe de sellou in een rechthoekige vorm en druk het met de hand goed aan.
  10. Snijd er vervolgens met een mes vierkantjes van en versier elk vierkantje met een gebakken amandel.
  11. Zet de selloublokjes eventueel in papieren vormpjes en leg ze op een mooie schaal.
  12. Lekker bij een goed glas Marokkaanse mintthee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Selloublokjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Echt heerlijk!
Nellie Verlinden 21 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3734 kcal
186%14936 kcal
Vetten
189 g.
270%756 g.
Waarvan verzadigd
22 g.
112%88 g.
Waarvan onverzadigd
12 g.
41%48 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
5 g.
83%20 g.
Koolhydraten
137 g.
52%548 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
16 mg.
2%64 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Selloublokjes