Servische bonensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet de in een pot en haal er stukjes gruis en kaf uit.
  2. Spoel 2 keer onder koud water.

    Doe de bonen in een grote pot en voeg net zoveel water toe tot de bonen 3 tot 5 cm onder staan.

    Breng het water aan de kook, zet het vuur lager en laat een half uur op een laag vuur sudderen.

    Neem de pan van het vuur en giet er voldoende koud water over zodat de bonen 7. 5 cm onder staan.

    Laat de bonen naar de bodem zinken, wacht 2 minuten en giet al het water af en vervang met vers water.

    Breng het water opnieuw aan de kook en draai het vuur lager.
    Voeg de uien, knoflook, laurier, peterselie, tomatenpuree, wortel, en de peperkorrels toe aan de bonen.

    Kook het geheel zachtjes over een zeer laag vuur voor anderhalf tot 2 uur:
  3. totdat de zacht zijn.

    Na 45 minuten koken, voeg je de kielbasa* bij in de pot.

    * Kielbasa is een voorgekookte, gerookte en gekruide varkensworst en wordt ook wel als Poolse verkocht.
  4. Als je het niet kan vinden, is gerookt spek een lekker alternatief.


    Een 15 tal minuten voor serveren breng je de soep op smaak met (proeven en toevoegen).
  5. in een andere pan verwarm je de olie goed warm, voeg er dan de aan toe en even later ook de .
  6. Roer tot een dunne pasta.

    Voeg de -bloempasta alles al roerende toe aan de bonensoep.
    Laat een 5 tal minuten sudderen tot de soep dik is.

    Erg lekker met veel brood en goede rode wijn.
25
25
25

Variaties op Servische bonensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Servische bonensoep
VariatieAantalGang
Servische bonensoep3Winter
Pittige Servische bonensoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
  • worst kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in worst
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
630 kcal
31%2520 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
85 g.
32%340 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Servische bonensoep