Sherrykip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. De piepkuikens van binnen en buiten onder de koude kraan wassen, droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met en .
  2. In de buikholtes van de kuikens een takje en stoppen.
    De in een grote braadpan verhitten en de kuikens hierin rondom dichtschroeien.
    De kuikens uit de pan nemen en af laten koelen.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de schoon en snijd deze in blokjes.
    Maak de wortels schoon en snijd deze in plakjes.
    Maak de prei schoon en snijd deze in ringetjes.
    Het borstvlees van de kuiken links en rechts van het borstvlees diep insnijden en eerst het borstbeen en vervolgens de ruggengraat met behulp van een keukenschaar verwijderen.
    De vleugels stevig tegen het borstvlees vastbinden.
    De kruidentakjes wegleggen.
    De botten hakken en samen met de groenten, , , en de peterselie in de braadpan doen.
    Het geheel onder voortdurend roeren laten aanzeten en lichtbruin laten worden.
    De kruidentakjes uit de buikholte van de kuikens toevoegen en het geheel afblussen met de , en room.
    Op een matig vuur, onafgedekt, 20 minuten laten inkoken tot sausdikte.
    De saus door een zeef gieten, weer terug doen in de pan en de piepkuikens, met de vel zijde naar beneden in de saus leggen.
    De kuikens op een matig vuur in 20 minuten gaar laten worden.
    De kuikens met de resterende kruiden garneren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
73 kcal
3%292 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sherrykip