Shortbread

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  2. Vet een ondiep bakblik van 28 x 18 cm in.
  3. Bekleed de bodem met ingevet bakpapier en laat het papier iets tegen de randen opstaan.
  4. Klop de en de met een mixer tot en romig mengsel.
  5. Voeg de gezeefde en de toe en kneed het geheel tot een zacht deeg.
  6. Duw het deeg in het bakblik.
  7. Teken vingergrote stukken af in het deeg.
  8. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
  9. Bak het gebak in 35-40 minuten gaar en bruin.
  10. Snijd het in repen als het bijna is afgekoeld.
  11. Let op:
  12. het deeg kan ook uitgerold en in rondjes gesneden worden.
  13. Pas dan de baktijd aan.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Shortbread

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Shortbread
VariatieAantalGang
Shortbread cookies2Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
107 kcal
5%2568 kcal
Vetten
8 g.
12%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
7%144 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Shortbread