Sinaasappel-citroentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van pijlen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Puddingvorm
- Rasp
Bereidingswijze
- ontdooien.
Springvorm (doorsneden 24 cm ) invetten.
Bestuif werkvlak met 1 eetlepel .
Rol uit tot een lap van 30 cm.
Bekleed de vorm met het en prik er gaatjes in.
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.
Splits de .
Rasp de citroenen en sinaasappel.
Doe de suiker bij de eidooiers.
Voeg daar het sap van de citroenen, en aan toe.
Tijdens het kloppen van het mengsel voeg je de rasp en de toe.
Bak ondertussen in 10 minuten de taartbodem.
Zet de zachtjes op.
Haal de taartbodem uit de oven.
Voeg het eiermengsel met de suiker toe aan de en blijf roeren tot het een soort pudding wordt.
Als het mengsel een soort puddingvorm aanneemt, haal je de pan van het vuur.
Vul de taartbodem met het mengsel en zet het in de oven (15 minuten).
Klop ondertussen de eiwitten stijf.
Haal na 15 minuten de taart uit de oven en bestrijk het met het eiwit.
Doe de taart nog even terug in de oven tot het eiwit licht gekleurd is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gebakken citroentaart/cheesecake41u10m
-
Recept
Honing-citroentaart425m
-
Recept
Citroentaart41u
-
Recept
Amandel-citroentaart41u35m
-
Recept
Citroentaart met frambozen46u20m
-
Recept
Citroentaart450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 728 kcal | 36% | 5824 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 224 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |