Sinaasappel-mosterdsoep met oesterzwammen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. In pan met dikke bodem 25 gram smelten.
  3. in een keer toevoegen en even meebakken. 0,5 liter water in een keer erdoor roeren.
  4. Blijven roeren tot het een licht gebonden mengsel is.
  5. erdoor roeren.
  6. Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  7. In kom , en mosterd door elkaar kloppen.
  8. erdoor roeren.
  9. Al roerende aan hete soep toevoegen.
  10. Laten afkoelen.
  11. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  12. Sinaasappel zo dik schillen dat witte vliesje wordt meegeschild.
  13. Sinaasappelpartjes voorzichtig tussen vliesjes uitsnijden.
  14. Bereidingswijze:
  15. Soep opnieuw al roerende in ca. 10 minuten zachtjes verwarmen (niet meer laten koken).
  16. Intussen zonodig schoonvegen met keukenpapier en in repen snijden.
  17. In koekenpan rest van verhitten.
  18. toevoegen en al omscheppende ca. 5 minuten bakken.
  19. Op smaak brengen met en .
  20. door soep roeren.
  21. Soep over vier borden verdelen.
  22. Garneren met partjes sinaasappel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Sinaasappel-mosterdsoep met oesterzwammen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heb dit recept inmiddels bij diverse gelegenheden gemaakt. De reacties zijn altijd lovend! Heerlijke frisse smaakvolle, zelfs feestelijke soep.
Lizet 28 september 2013
Ik maak dit recept al jaren ooit ergens uit de allerhande gehaald. Het is echt een fantastische soep. Mijn kinderen zijn er ook dol op.
Diana 17 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
280 kcal
14%1120 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappel-mosterdsoep met oesterzwammen