Sinaasappelflan

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Vet 6 ovenvaste vormpjes (ca 150 milliliter inhoud) in.
  2. Karamelliseer 150 gram in een koekenpan onder voordurend roeren goudbruin.
  3. Giet de karamel in de vormpjes en laat stollen.
  4. Was de biologische sinaasappel met heet water, dep hem droog en rasp de schil fijn.
  5. Pers de biologische sinaasappel en 2-3 uit.
  6. Meet 200 milliliter sap af.
  7. Klop de , de , 125 gram en de tot een glad mengsel.
  8. Roer de geraspte schil en het sap erdoorheen.
  9. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
  10. Giet eventueel het eimengsel door een zeef en verdeel het over de vormpjes.
  11. Zet de vormpjes in een ovenschaal en giet kokend water in de ovenschaal.
  12. Bak het eimengsel in de voorverwarmde oven can 45 minuten.
  13. Laat afkoelen en zet de schaaltjes afgedekt 1 nacht in de koelkast.
  14. Schil de overige .
  15. Verwijder ook het wit.
  16. Snijd de in plakken en verdeel ze over 6 bordjes.
  17. Zet de vormpje kort in heet water en stort de flan op de sinaasappelschijven.
  18. Garneer met de chocolade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1585 kcal
79%6340 kcal
Vetten
35 g.
51%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
68 g.
76%272 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappelflan