Halveer de en haal het vruchtvlees eruit (bewaar de schillen).
Pureer het vruchtvlees met de staafmixer.
Zeef het en meet 1/2 dl sap af.
Breng /2 dl water met de suiker(50 gram) al roerend aan de kook, neem als de suiker(50 gram) is opgelost de pan van het vuur en roer de likeur en het sinaasappelsap erdoor.
Voeg de rasp, slagroom(1 deciliter) en het citroensap(2 eetlepels) toe en roer het geheel goed door elkaar.
Schenk het mengsel in de sinaasappelschillen en leg deze 2 uur in de vriezer.
Leg de gevulde sinaasappelhelften op mooie bordjes en garneer ze met de munt(1 blaadjes).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Sinaasappelijs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Wat een superleuk idee! Ik ga het zeker uitproberen. Lijkt me erg lekker ook trouwens want ik hou van sinaasappels. Bedankt voor het delen van je super leuke recept! Groetjes.
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.