Sinaasappelknolraap

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Schil de en snijd het in dunne plakken.
  2. Doe de in een pan met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook.
  3. Kook de 20 minuten totdat ze gaar is.
  4. Giet de in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
  5. Pureer de in de pan met een staafmixer en voeg de , peper en toe.
  6. Verwarm het op matig vuur onder voortdurend roeren tot het goed heet is en het er vrij droog uitziet.
  7. Haal de pan van het vuur af en roer nu het en de zure erdoor.
  8. Verwarm het weer op een laag pitje, oppassen voor verbranden en roer het af en toe zodat het niet aan de pan blijft plakken.
  9. Maak het op smaak met .
  10. Maak nu met een ijsbolletjes tang mooie bolletjes op een schaal en leg op elk bolletje een blaadje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sinaasappelknolraap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Recept is niet compleet en vaag aangegeven. wat word er bedoeld met "droog" het is een nat prutje. Er valt ook zeker niks van bolletjes van te scheppen of moet je het invriezen. Verder was de smaak ee... Lees reactie
Manuela 5 augustus 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
49 kcal
2%196 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappelknolraap