Sinaasappelmousse
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Zeef
- Rasp
Bereidingswijze
- Week de 5 minuten in ruim koud water.
- Was 1 sinaasappel en de zorgvuldig.
- Rasp van beide het gekleurde deel van de schil af en pers beide apart uit.
- Halveer 2 en pers ze voorzichtig uit.
- Verwijder voorzichtig de vliezen uit de lege sinaasappelschillen.
- Splits de en klop de eidooiers met de tot een dikke witte crème.
- Zeef er 2 deciliter van het sinaasappelsap en een 1 deciliter citroensap boven.
- Voeg er 1,5 theelepel van de sinaasappelrasp en 1/2 theelepel citroenrasp aan toe.
- Roer alles door elkaar.
- Verwarm dit al roerende, au bain marie tot de crème goed gebonden is.
- Los hierin de goed uitgeknepen op.
- Laat de crème onder af en toe roeren in een bak met koud water afkoelen.
- Klop intussen de 4 eiwitten met de stijf.
- Spatel er de crème door zodra deze lobbig begint te worden.
- Vul met deze mousse de lege sinaasappelschillen.
- Laat de mousse in de koelkast 4 uur opstijven.
- Klop de met de stijf en spuit hiervan toeven op de mousse, garneer de sinaasappelmousse naar wens met dunne reepjes sinaasappelschil.
Ook lekker om te maken
Variaties op Sinaasappelmousse
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocolade-sinaasappelmousse met bitterkoekjes | 1 | Nagerechten |
Sinaasappelmousse | 1 | Nagerechten |
Perzik-sinaasappelmousse | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 247 kcal | 12% | 988 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 18 g. | 20% | 72 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |