Sinaasappels in karamelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwijder eventueel met een speciale citrusschiller, het buitenste gekleurde laagje van de schil van de en doe de schilletjes in een kleine pan.
  2. Voeg het toe en laat 1 uur weken.
  3. Laat de schillen na het weken 20 minuten sudderen.
  4. Zeef het overgebleven vocht en bewaar de schillen.
  5. Doe het vocht in een maatbeker en leng met aan tot 175 milliliter.
  6. Snijd met een scherp mes de achtergebleven schillen en het wit van de sinasappelen en gooi ze weg.
  7. Snijd het vruchtvlees door het hart heen in plakken van 5 mm en verdeel ze over een glazen schaal.
  8. Strooi er wat reepjes schil over (bewaar het grootste gedeelte van de schilletjes voor het garneren).
  9. Doe de afgemeten hoeveelheid en de suiker in een pan en verhit ze tot de suiker is opgelost.
  10. Breng het dan snel aan de kook en kook het tot het bleek goudkleurig wordt.
  11. Haal de pan dan direct van het vuur, roer de erdoor tot deze is opgelost en voeg dan de bewaarde sinaasappelschilletjes toe, Laat de karamelsaus licht afkoelen en schenk hem over de sinaasa.pels.
  12. Zet ze minstens 3 uur in de koelkast en serveer ze versierd met de overgebleven schilletjes
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
402 kcal
20%1608 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
62 g.
24%248 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappels in karamelsaus