Sinaasappelsalade met spekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsalades
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Bak in een pan met anti- aanbaklaag de plakjes goudbruin en knapperig.
Laat op een stuk keukenpapier uitlekken.
Rasp voor de dressing de helft van de schil van 1 sinaasappel met een fijne rasp (alleen het oranje van de schil)en pers de sinaasappel uit
Meng het sinaasappelsap, de rasp en de olie en de . - Breng op smaak met zout en peper.
Schil voor de salade de andere sinaasappel, verwijder het wit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Pel de , verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in de grove stukken.
Meng in een schaal de met de dressing. - Schep voorzichtig het spek, de , de mangostukken, de sinaasappelpartjes erdoor.
Strooi de eroverheen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 299 kcal | 14% | 1196 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 3% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |