Sinaasappelsoufflé

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De doormidden snijden.
  2. Enkele helften uitpersen en het sap zeven, tot er 125 á 150 mililiter sap is verkregen.
  3. Met een scherp mesje alle sinaasappelhelften uithollen.
  4. De sinaasappelbakjes op een ingevet schaaltje plaatsen.
  5. De splitsen.
  6. In een kom de dooiers met de maïzena, 3 eetlepels sinaasappelsap en citroenrasp losroeren.
  7. De oven voorverwarmen op 200 graden C.
  8. In een pannetje de rest van het sap met 2 eetlepels aan de kook brengen.
  9. Al roerend het eierdooiermengsel hierbij schenken.
  10. Zodra de vla gebonden is, de pan van het vuur nemen.
  11. In een kom de eiwitten stijfkloppen en de rest van de erdoor kloppen.
  12. De sinaasappelvla onder de eiwitten spatelen en het mengsel over de sinaasappelbakjes verdelen.
  13. De bakjes 10 minuten in het midden van de oven plaatsen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Sinaasappelsoufflé

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sinaasappelsoufflé
VariatieAantalGang
Sinaasappelsoufflé1Nagerechten
Warme sinaasappelsoufflé1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
160 kcal
8%640 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappelsoufflé