Sinaasappeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Sinaasappeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Taartvorm
- Pan
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn.
- Meng in de keukenmachine de , en sinaasappelrasp met 125 gram boter, 100 gram suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg.
- Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Rol het deeg uit op een met bestoven aanrecht.
- Bekleed de taartvorm ermee.
- Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop.
- Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen.
- Bak de taartbodem in 25 minuten licht bruin.
- Pers 1 sinaasappel en de uit.
- Snijd de geraspte sinaasappel in 6 plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
- Smelt in een pan de rest van de boter.
- Klop in de keukenmachine 5 en het citrussap met 100 gram suiker en een mespunt zout schuimig.
- Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
- Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg.
- schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover.
- Bak de taart in 30 minuten gaar.
Ook lekker om te maken
Variaties op Sinaasappeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spaanse sinaasappeltaart | 1 | Taart en gebak |
Sinaasappeltaart | 1 | Taart en gebak |
Sinaasappeltaart met likeur | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter in
blokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter inblokjes - Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter in
blokjes is niet geschikt voor een lactose-intollerantie - Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 349 kcal | 17% | 1396 kcal |
Vetten | 9 g. | 14% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 148 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |