Sinaasappeltaart met likeur
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Sinaasappeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van beth
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Taartvorm
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Zeef de en maak er een kuiltje van in het midden.
Roer 80 gram tot een zachte massa en leg deze , en het losgeroerd ei in het kuiltje. - Meng alles vanuit het midden door elkaar en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
Vorm een bal van het deeg en verpak deze in een vochtige doek. - Laat de deegbal 4 uur rusten.
Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van 4 millimeter dik. - Bekleed een licht beboterde taartvorm ermee en prik gaatjes in de deegbodem.
Bak de taart 15 minuten in het midden van een reeds tot 175 graden Celsius voorverwarmde oven. - Laat hem daarna afkoelen.
Klop in een kom eierdooier en tot een bijna schuimige massa en plaats de kom in ene pan waarin water tegen de kook aan wordt gehouden. - Blijf kloppen tot het mengsel dik is geworden.
Voeg vervolgens, onder voortdurend kloppen, de rest van de , in stukjes, en de sinaasappelrasp toe.
Schenk , en likeur erbij en neem de kom uit het heetwaterbad.
Klop het eiwit stijf op en spatel het eiwitschuim luchtig door de nog warme vla.
Doe de schuimige vla over de taartbodem. - Strooi wat erover en plaats de taart ca. 2 minuten in het midden van een reeds tot 250 graden Celsius voorverwarmde oven.
Schil de en snijd de partjes tussen de vliezen uit. - Leg ze voor het opdienen op de taart.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spaanse sinaasappeltaart445m
-
Recept
Sinaasappeltaart41u40m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 352 kcal | 17% | 1408 kcal |
Vetten | 25 g. | 37% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 11 g. | 12% | 44 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |