Sinaasappeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm in.

    Klop 100 gram en 75 gram tot een créme.
  2. Roer de , en het erdoor.

    Verdeel het deeg over de vorm.

    Bak de taartbodem ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. (stand 2).

    Laat de bodem in de vorm afkoelen.

    Spoel de af met heet water en rasp er de schil vanaf.

    Pers 2 uit .

    Laat de weken in koud water.

    Roer het rasp van door de kwark.

    Breng op smaak met .

    Druk de uit, los de op in een pan boven een zeer laag vuur en roer er een beetje kwark doorheen.
  3. Roer het mengsel daarna door de rest van de kwark.

    Klop 150 milliliter stijf en spatel door de kwark.

    Bestrijk met dit mengsel de taartbodem en zet hem in de koelkast minuten 4 uur.

    Laat 2 blaadjes weken in koud water.
  4. Schil 1 sinaasappel, verwijder ook de witte huid en snijd hem in dunne schijfjes.
  5. Pers 1 sinaasappel uit.

    Verwarm 100 milliliter sap en los de gelantine erin op.

    Giet het mengsel over de taart.

    Leg de schijfjes sinaasappel hierover.

    Laat het gelei stijf worden.

    Rooster de amandel.

    Klop de 100 milliliter stijf.
  6. Garneer de taart met en amandel.
25
25
25

Variaties op Sinaasappeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sinaasappeltaart
VariatieAantalGang
Sinaasappeltaart met likeur1Taart en gebak
Sinaasappeltaart1Taart en gebak
Spaanse sinaasappeltaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter, magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, magere kwark, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, magere kwark, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
189 kcal
9%2268 kcal
Vetten
10 g.
15%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappeltaart