Sinterklaas speculaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kneed met koele handen of in de keukenmachine (je kunt hiervoor gewoon het mes in de keukenmachine gebruiken) de , de , de , de , 2 eetlepels water en een theelepel zout tot een samenhangend deeg.
  2. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  4. Bestuif het aanrecht met wat en rol daarop met een deegroller het deeg uit tot een plak van zo'n centimeter dik.
  5. Druk met de koekvormen poppetjes uit het deeg.
  6. Snijd nu voor de pieten pietenmutsen uit, voor de sinterklazen mijters en habijten (jurken).
  7. Plak ze op de koekmannetjes met wat warm water.
  8. Leg de koekmannetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 10-15 minuten goudbruin.
  9. Maak de glazuren zacht volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Versier de speculaaspoppetjes met het gekleurde glazuur en verander ze in echte sint- en pietspeculaasjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2106 kcal
105%2106 kcal
Vetten
126 g.
180%126 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
355 g.
136%355 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinterklaas speculaas