Sjeeny

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in stukjes.
  2. Was de taugé.
  3. Verhit de in een (braad)pan en braad de kip op matig hoog vuur goed aan.
  4. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de pan en bak in de achtergebleven de tot ze glazig zijn.
  5. Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
  6. Voeg dan de toe, evenals de , en en roer het geheel goed door.
  7. Voeg vervolgens de , en toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook.
  8. Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
  9. Voeg als laatste de taugé toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. (De taugé moet wèl knapperig blijven).
  10. Serveertips:
  11. Hete kip moet 'heet' zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt, kunt u het beste met manis of een andere milde soort beginnen.
  12. Lekker met rijst, kroepoek en atjar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • olie, bouillon, sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • bouillon, ketchup, sambal, pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis, ketchup, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn en ketchup
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • olie, bouillon, pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
443 kcal
22%1772 kcal
Vetten
23 g.
32%92 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sjeeny's hete kip