Slagroom taart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van liennepien70
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Blender
- Mengkom
- Bakplaat
- Bakvorm
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- maak de biscuit:
verwarm de oven op 165 graden
klop de eieren los in een pan en roer de suiker erdoor
verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur tot 50 graden
(zodat de suiker goed smelt met de eieren)
giet het mengsel over in een mengkom en klop het met een mixer tot een witte smeuige massa.
smelt de boter op een zacht vuur
meng de bloem en het mengsel goed door elkaar en voeg hierna de gesmolten boter toe
giet i neen beboterde springvorm en bak dit 35 minuten
haal de biscuit uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster
gekaramelliseerde nootjes:
breng de suiker met het water aan de kook en laat caramelliseren
voeg de hazelnoten toe
giet het uit op een bakplaat met bakpapier en laat het afkoelen
als het goed afgekoeldt is nootjes fijn malen in de blender
versieren bescuit:
klop de slagroom op met 50 gram suiker
snijd het bescuit overlangs in 3 delen
bestrijk het onderste deel met aardbeien jam
leg het middelste deel hierop
bestrijk dit deel met slagroom
en leg het bovenste deel erop
bestrijk de taart nu helemaal met slagroom en maak het mooi glad
werk de taart af met de nootjes (onderrandje)
klop de rest van de slagroom iets stijver en spuit hiermee toefjes op de bovenkant van de taart
werk verder af met vers fruit
Ook lekker om te maken
-
Recept
Monchou taart430m
-
Recept
Varkentjes in modder taart42u30m
-
Recept
Brésilienne-taart445m
-
Recept
Monchou taart430m
-
Recept
Taart Appelpannekoek met slagroom430m
-
Recept
Rijstevlaai met slagroom430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- biscuit en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker, suiker, suiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 903 kcal | 45% | 7224 kcal |
Vetten | 55 g. | 79% | 440 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 208 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 66 g. | 73% | 528 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |