Slagroom truffels

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kook de en de suiker zachtjes net zolang totdat de suiker is opgelost.
    Laat dit afkoelen ( max. 20 graden).
    Klop de boter met vanille romig met de mixer.
    Klop beetje bij beetje de (ongeklopte) erdoor,
    maak ovale bolletjes 2-3 cm en leg deze op bakpapier.
    Steek een cocktailprikker in elke truffel en zet ze voor min. 45 minuten in de vriezer.

    Smelt de chocolade au bain marie; zorg dat het rond de 40 graden is.
    Zet het bakje chocolade in een grotere bak met een laagje warm water, om te voorkomen dat de chocolade gaat stollen.

    Strooi flink wat cacao (gezeefd) in een schaal.

    Haal de truffels uit de diepvries en haal ze aan de cocktailprikker voorzichtig door de chocolade.
    Leg de truffels gelijk in de cacao en strooi er direct nog wat cacao overheen, de chocolade stolt namelijk snel.
    Haal als de chocolade hard is de prikkers uit de truffels,
    laat de truffels uitharden in de koelkast of vries ze direct weer in.
    Voor het serveren wel even het teveel aan cacao eraf tikken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • roomboter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in vanille suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Slagroom truffels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Kook de slagroom en de suiker zachtjes net zolang totdat de suiker is opgelost. Laat dit afkoelen ( max. 20 graden). Klop de boter met vanille romig met de mixer. Schenk beetje bij beetje de niet g... Lees reactie
opa-henny 27 augustus 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
713 kcal
35%2852 kcal
Vetten
40 g.
57%160 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
35%28 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
13%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
26%4 g.
Koolhydraten
84 g.
32%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Slagroom truffels