Slagroomijs

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Magnetron

Bereidingswijze

  1. + half stijf kloppen.
  2. + door elkaar kloppen.
  3. Iets verwarmen (paar seconden in magnetron) en daarna luchtig kloppen en weer koud laten worden in ijskast.
  4. Als het mengsel lichtgeel is (koud), door de spatellen.
  5. Geheel in vorm doen en in de vriezer zetten.
  6. Desgewenst kan dit opgediend met warme (gesmolten chocolade) of anderlei sauzen of vruchten.
25
25
25

Variaties op Slagroomijs

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Slagroomijs
VariatieAantalGang
Slagroomijsbonbons1Nagerechten
Slagroomijs met marssaus1Nagerechten
Slagroomijs met koffielikeur1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker en vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in vanille suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Slagroomijs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies
RESET

En de eiwitten zijn voor? Dit recept lijkt mij onvolledig. Ik vraag mij ook af hoe het zit met kans/risico op voedselvergiftiging in verband met gebruik rauwe eieren. Is overigens het eerste recept wa... Lees reactie
Kitty 26 mei 2014
Dit was volgens mijn zoons het lekkerste ijs dat ze hadden gegeten, maak ik met kerst weer.
Thea 17 december 2013
Wat voor vetzuren worden er gebruikt?
16 december 2013
Mmm. Ik hou van slagroomijs en nu kan ik het ook zelf maken.
Hanne 5 juli 2012
Lijkt mij lekker recept. Ga ik proberen, Maar waar zijn de 2 eiwitten voor? groet, papaver
papaver 22 december 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
664 kcal
33%2656 kcal
Vetten
49 g.
70%196 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
17%176 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Slagroomijs