Slanke cheesecake met merinque

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Laat de ontdooien.
  2. Vet eem springvorm in (26 cm doorsnede en ca. 8 cm hoog).
  3. Splits 2 en zet het eiwit in de koelkast.
  4. Klop de samen met 110 gram en de tot een crème.
  5. Klop 4 en 2 eidooiers er een voor een doorheen.
  6. Spatel dan de kwark erdoor Roer dan de puddingpoeder en de er kort door heen.
  7. Strijk de helft van de kwarkmassa in de vorm.
  8. Pureer de met de staafmixer.
  9. Verdeel de frambozenpuree over de kwarkmassa en laat aan de rand 1 cm vrij.
  10. Verdeel de rest van de kwarkmassa eroverheen en strijk hem glad.
  11. Trek een vork spiraalvormig over de kwark zodat en marmereffect ontstaat.
  12. Bak de taart ca. 55 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  13. Klop het eiwit stijf met een snufje stijf en voeg er beetje bij beetje 75 gram aan toe.
  14. Doe het geklopte eiwit in een spuitzak met een grote stervormige spuitmond.
  15. Haal de taart uit de oven en spuit het eiwit erop.
  16. Bak de taart op dezelfde temperatuur 15 minuten verder.
  17. Snijd de taart voorzichtig met een mes los van de rand.
  18. laat hem ca. 4 uur in de vorm afkoelen.
  19. Versier de taart met de en poedersuiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • frambozen, suiker, vanillesuiker, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter om in te vetten, boter, magere kwark, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten, boter, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter om in te vetten, boter, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
106 kcal
5%1696 kcal
Vetten
6 g.
9%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%192 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Slanke cheesecake met merinque